Praktijk

De praktijk bestaat eigenlijk al van 1974. Zelf ben ik geboren in 1978, dus spreekt het voor zich dat ik niet aan de oorsprong van de praktijk lig. Die eer is aan mijn vader zaliger, die zich in 1974 vanuit westvlaanderen in Balen vestigde om er nooit meer weg te gaan. Ik groeide op tussen de dieren en mijn keuze om zelf dierenarts te worden was niet zo vreemd.

Ik studeerde zelf in 2002 af en begon onmiddellijk te werken in de praktijk, waar ik sinds 2004 zaakvoerder van ben.

De praktijk is een kwalitatieve eerstelijnspraktijk. Een mond vol om te zeggen dat ik een brede kennis heb van vele dingen, maar geen specifiek specialisatiegebied heb. Toch zijn er een aantal vakgebieden waar ik me continu in verdiep: het begeleiden van fokkers, gedragstherapie, dermatologie, chirurgie, het mysterie van de kat zijn maar een greep uit de bijscholing die ik al genoot.

Steven staat garant voor kennis, ervaring, persoonlijke aanpak,  goede service in een empathische omgeving.


Content photo

Preventieve zorg

Een goede raad: wacht niet tot uw huisdier ziek is om uw dierenarts te raadplegen!

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Dit gezegde is ook perfect van toepassing in de diergeneeskunde.

Uw dieren kunnen veel ziektes oplopen, zelfs als ze thuis verblijven. Preventieve geneeskunde is een essentieel onderdeel geworden van onze huidige praktijk omdat het helpt uw metgezellen gezond te houden. Een Jaarlijkse controle van uw huisdier is daarom onontbeerlijk voor het vroegtijdig opsporen van mogelijke ziektes en ter voorkoming van veel erger.

Het vaccineren van uw hond, kat, fret of konijn maakt ook deel uit van deze preventieve zorg. Het doel is om uw metgezel tegen vaak dodelijke ziekten te beschermen. Het type vaccin en de frequentie van herhalingen zijn aangepast aan de leeftijd en leefomstandigheden van het dier (kat op appartement met of zonder toegang naar buiten, jachthond, het verblijf in het buitenland, ...).

Een anti parasitaire bescherming aangepast aan hun levensstijl of bijkomend voedingsadvies maken ook deel uit van de preventieve geneeskunde dit als beste bescherming voor uw huisdier.

Wij raden u ook aan een  volledige check up te laten maken van uw huisdier als hij/zij een bepaalde leeftijd heeft bereikt. Dit om belangrijke aan leeftijd gerelateerde ziekten op te kunnen sporen (10 jaar voor katten en honden 7 jaar): reumatoïde veroudering, prostaat, hart, oog , hersenen, nier. Op deze leeftijd is het ook noodzakelijk om het dieet aan te passen aan voedingsbehoeften van de oudere dieren.


Medische consultaties

Wie kent uw huisdier beter dan u? Niemand.

Zijn gedrag verandert, je vindt hem ‘raar’, "hij eet minder, slaapt veel, verstopt zich of lijkt ziek maar je weet niet goed wat ... De meeste dieren laten moeilijk hun pijn zien zodat elke verandering in hun houding of gedrag moet worden geïnterpreteerd als een potentieel gezondheidsprobleem.

Er moet onmiddellijk contact opgenomen worden wanneer uw huisdier waarschuwingstekens laat zien of zijn toestand het oplegt (verlies van eetlust, diarree of bloed in de ontlasting, kreupelheid, gewichtsverlies, gebrek aan energie, haaruitval, problemen met plassen, klachten, krassen of constant bijten, enz.) Wij zijn er om de aanwijzingen te identificeren en de aandoening van je metgezel te behandelen.


Huisbezoeken

Er wordt in het drukke agenda ook plaats vrijgehouden voor huisbezoeken. 

Identificatie

Identificatie is verplicht:

- Voor alle honden ouder dan 4 maanden

- Voor alle honden en katten in geval van overdracht of verkoop.

Dit gaat snel en is pijnloos. De elektronische identificatie is heel praktisch en vervangt de tatoeage.

Het is ook onmisbaar voor het terugvinden van uw huisdier indien het als verloren wordt opgegeven.

Wij hebben de noodzakelijke apparatuur voor de inplanting van deze microchip en het uitlezen van de transponders. De microchip implantatie kan worden uitgevoerd bij alle dieren, ongeacht ras (ook bij gekruiste honden of huiskatten).

Via deze app kunt u trouwens het dier zeer snel aangeven aan DogID indien het zou verloren zijn gelopen. Ga naar Homepagina - Verloren


Tandheelkundige zorg

Een goede tandverzorging voorkomt een slechte adem, verlies van tanden of meer substantiële orale ziekten (bacteriële infecties, gingivitis, parodontitis, ...)

Wij zijn uitgerust met een tandheelkundige infrastructuur die net zoals bij de humane tandverzorging wordt gebruikt om tandsteen te verwijderen en nodige tandzorg toe te dienen.

De meeste ingrepen doen wij  onder volledige narcose. Het meest voorkomende is tandsteen verwijdering met behulp van een ultrasoon apparaat (hetzelfde type als van een tandarts).

Ook meer gespecialiseerde ingrepen kunnen verzorgd worden (foto's van de tanden, verwijderen van tanden...)


Oogheelkunde

Wij staan tot uw beschikking voor zowel oogonderzoek als voor operaties. Van een eenvoudige lopend oog tot misvormde oogleden zullen wij voor u de beste opties aanreiken voor uw hond of kat.

Dermatologisch overleg

Huidziekten komen bij honden en katten steeds vaker voor en mag niet worden verwaarloosd. Ze leiden vaak tot erge jeuk die kan leiden tot bloedingen en zweren op het hele lichaam. 

Er zijn vele type huidaandoeningen. Aantasting door parasieten, infecties, allergieën en hormonale problemen behoren tot de meest voorkomende oorzaken. Maar heel soms zal de veterinaire dermatoloog worden geconfronteerd met immuun gerelateerde, genetische of kwaadaardige aandoeningen.

Op basis van de resultaten van het klinisch onderzoek bieden wij dan ook een oplossing voor het dermatologisch probleem.

Met aanvullende testen waaronder video-otoscopie, krijgen we een volledig  beeld van de gehoorgang van het dier (videobeelden), met huid af te schrapen zoeken we naar parasieten in de vacht, dit onderzoek bestaat uit een trichographische analyse van het haar (ringworm onderzoek ...), een cytologie (cellen van de huid, bacteriën en gisten) en allergietesten (intradermaal), huidbiopsies (huidstalen) voor een histopathologisch onderzoek en stalen voor een bacteriologisch onderzoek, schimmel cultuur of hormonale dosering.


Orthopedisch overleg

Een dier dat mankt is een dier dat dat pijn heeft, het is zijn manier van uiten van de pijn.

Orthopedische aandoeningen komen vaak voor bij honden, maar ook katten en heel kleine dieren zoals fretten, konijnen en kleine knaagdieren.

Zij zijn verantwoordelijk voor acute of chronische pijn die zich kan ontwikkelen zonder dat het dier klaagde. Orthopedische aandoeningen kunnen mogelijk het gevolg zijn van een trauma zoals een val of ongeval op de openbare weg, maar kan ook spontaan optreden zonder traumatische context en dit vooral bij jonge honden (heupdysplasie of ellebogen).

Wanneer chirurgie vereist is, wordt beroep gedaan op een specialist die hier op de praktijk de operatie uitvoert.

Deze raadplegingen zijn uitsluitend op afspraak.

Raad voor de consultatie:

- Houd uw huisdier rustig. Laat uw honden alleen buiten als ze hun behoeften moeten doen.

- Breng uw katten onder in een kleine kamer.

- Houd uw konijnen, fretten, kleine knaagdieren en vogels in hun kooi.


Analyse laboratorium

Wij voeren systematisch microscopisch onderzoek uit voor dermatologische ziekten, urine, spijsvertering ...

Bloedonderzoeken worden getest in een extern labo: de uitslagen hebben we vaak binnen de 24u.

Radiografie - Medische beeldvorming

Om een diagnose te verduidelijken of af te ronden, is het soms noodzakelijk om  van uw huisdier een röntgenfoto te maken, een endoscopie of een echografie uit te voeren.

Wij voeren volgende testen uit:

Echografie 

Niet noodzakelijk om het dier onder narcose te brengen, met een echografie kunnen we in het lichaam kijken, vooral voor het hart en de buikorganen: lever, milt, darmkanaal, blaas, prostaat, baarmoeder.

Deze beeldvormende techniek is een aanvullende test die kan worden aangeboden bij een klinisch onderzoek of tijdens een controle. Deze test is pijnloos en kan, om uw metgezel gerust te stellen, worden uitgevoerd in uw aanwezigheid.

Digitale radiografie

Digitale radiografie is een fundamenteel element van de diagnose en onmisbaar in de orthopedie en longziekten. Voor de spijsverteringschirurgie zorgt het ook voor veel bijkomende diagnoses (transit verstoppingen, detectie van nierstenen, etc.)

Met de röntgenfoto's kan men bij honden de officiële graad van heupdysplasie bepalen en de digitale beelden kunnen worden opgeslagen en eventueel worden doorgestuurd voor verder onderzoek.


Chirurgie

Onze operatiekamer is perfect uitgerust om uw huisdier te opereren in de beste arbeidsomstandighedenwet door ons anesthesie apparaat op gas en het toestel dat de permanent de ademhaling van uw huisdier monitort. Het comfort van uw huisdier is onze prioriteit, daarom raden wij u pijnstillers voor de meerderheid van onze interventies aan.

De uitgevoerde operaties zijn heel divers:

- gebruikelijke interventies (sterilisatie, castratie, ...)

- Of de meer gespecialiseerde ingrepen (biopsie, wonden trimmen, tumoren verwijderen, digestieve chirurgie, chirurgie van de urinewegen, ogen ...)

Voor heel technische chirurgie werken we samen met gespecialiseerde collega's.


Tips en verkoop van voedingsmiddelen

Goed voedsel is het eerste geneesmiddel!

Omdat het voedsel dat u uw huisdier geeft essentieel is voor een goede gezondheid stellen wij u verschillende reeksen van voeding voor huisdieren voor (hond, kat en nieuw huisdier) die wij speciaal hebben uitgekozen om hun hoge technische kwaliteit (smaak, voedingswaarden, balans, verteerbaarheid, ...)

Wij bieden u drie types voeding voor:

- "fysiologisch voedsel" voor gezonde dieren, om ze in goede gezondheid  te houden en aangepast aan hun leeftijdscategorie. 

- "dieetvoeding" voor dieren die lijden aan een pathologisch probleem (obesitas, allergieën, hart-en vaatziekten, diabetes, nierfalen, enz.) en een belangrijke aanvulling zijn, zelfs noodzakelijk van een medische behandeling.

De praktijk is een officieel verkooppunt van Naturis voeding. Zowel vers vlees (barf) als persbrokken zijn te koop op de praktijk tijdens de vrije raadpleging of na afspraak.

Voortaan is het mogelijk om voeding via de App te bestellen, in het hoofdmenu onder "winkel".

U kan steeds een gratis voedingsadvies krijgen na afspraak.


Geneesmiddelendepot

Wij bieden u de noodzakelijke producten die nodig zijn voor de zorg voor uw huisdier: ontworming, vlooien-en tekenproducten,  shampoos, producten voor mondhygiëne, het reinigen van de ogen of oren, enz.

Op vertoon van een recept of voorschrift uit een consultatie kunnen wij ook de nodige medicijnen leveren voor de behandeling uw huisdier.


Nieuwe huisdieren

De nieuwe huisdieren zijn niet meer zo nieuw! Steeds meer mensen worden aangetrokken tot deze nieuwe dierensoorten: exotische vogels, reptielen, fretten, konijnen, kleine knaagdieren, tropische vissen, amfibieën, ongewervelde ... De familie van nieuwe huisdieren is heel groot en zeer heterogeen.

Steven ontwikkelde een brede kennis omtrent konijnen, cavia's, hamsters en knaagdieren. Ook kippen, duiven en siervogels zijn hem niet vreemd.

Vissen, exotische vogels, amfibieën en reptielen vormen een aparte tak in de diergeneeskunde. Er werd gekozen zich niet te specialiseren in deze diersoorten. Gelukkig kennen we wel enkele collega's die hier wel zeer goed in zijn.


Gedragsoverleg - Therapie

De plaats van gezelschapsdieren binnen de gezinnen is erg veranderd in de afgelopen 20 jaar en het aantal gedragsstoornissen worden steeds vaker gemeld: Binnen urineren, destructief zijn, onophoudelijk blaffen, agressie ...

Gedragstherapie wordt vanaf het begin aanbevolen, vanaf de adoptie van uw huisdier of voor de puberteit aanbreekt om de basisregels van uw leven te bepalen.

Tijdens dit overleg zullen veel tips worden aangereikt om uw huisdier beter te begrijpen, de signalen aan te leren, dit om ernstige gevolgen te voorkomen in de ontwikkeling van uw huisdier en zijn plaats in zijn roede.

Het is beter, met dit soort consultaties dat alle mensen die met de dieren samen leven aanwezig zijn, zodat door iedereen dezelfde commando’s of overdracht van informatie  correct worden uitgevoerd. 

Dit overleg is alleen mogelijk op afspraak.


Noodgevallen

Noodgevallen worden ondersteund tijdens onze consultatie uren. Buiten deze uren, verwijzen wij u door naar de informatie onder het tabje NOODGEVALLEN.

Balie

Hier meldt een klant zich aan voor zijn afspraak. Ook mensen die enkel voeding of medicatie nodig hebben worden hier snel geholpen.

De heilige plaats voor de assistente en de boekhouder (mijn moeder).

Wachtkamer

Tijdens de vrije consultaties is het mogelijk dat u en uw huisdier even moeten wachten. Het leven wordt u wat aangenamer gemaakt door een televisie en wat lectuur.

In de wachtkamer bevindt zich ook de weegschaal, die een belangrijke rol speelt in het "slim-fit programm", vergelijkbaar met de weight watchers (voor meer info kan u me steeds contacteren).

Consultatieruimte

Dé centrale plaats in de praktijk. Hier worden zieke beestjes onderzocht, worden uw gezonde telgen gevaccineerd en wordt alles genoteerd in de PC. Ook gedragstherapie en aankoopadvies worden in deze ruimte gegeven.

Medische beeldvorming

In deze kamer worden digitale radiografische opnames en echografieën genomen en beoordeeld. De kamer is volledig te verduisteren, wat het nemen van een echografie vergemakkelijkt. Een ruimte waar euforie en verdriet dicht bij elkaar liggen: zwanger of niet? Gebroken of slechts gekneusd? 

Niet-steriele chirurgie/tandheelkunde

Ook wel eens de vuile chirurgie genoemd. Hier worden enkel niet-steriele ingrepen uitgevoerd (abcessen draineren, oren spoelen etc.) Vooral het verzorgen en onderzoeken van het gebit gebeurt hier. Zo is de praktijk in het bezit van een dentale radiografie en een dental unit. Ook gasanesthesie is hier aanwezig.

Steriele chirurgie

De ruimte die vaak het meest tot de verbeelding spreekt. Deze ruimte wordt enkel gebruikt om steriele chirurgische ingrepen uit te voeren. Sterilisaties, castraties, kruisbandrupturen, pyometra's, darminvaginaties, maagtorsies, keizersnedes... Alles komt aan bod.


Natuurlijk gebeuren deze operatieve ingrepen onder begeleiding van een gasanesthesie, een hartcontrole (EKG) en een ademhalingscontrole (capnografie/ pulsoxymeter)

Bedrijfsbegeleiding fokkers

Binnenkort meer informatie ...

Content photo

Neem contact met ons op

Da. Mullie Steven photo

Da. Steven Mullie

Hoolst 62

2490 Balen

Download gratis onze handige app

Onze code : MULLIE

Télécharger notre application iOs Télécharger notre application Android
Da. Mullie Steven photo

Da. Steven
Mullie

Consultatieuren van Da. Steven Mullie

Op afspraak

 • maandag 10h00 - 18h00
 • dinsdag 14h00 - 18h00
 • woensdag 10h00 - 12h00
 • donderdag 14h00 - 18h00
 • vrijdag 10h00 - 18h00
 • zaterdag 10h00 - 11h00

U kan hieronder op eenvoudige wijze een online afspraak maken!!

Maak een afspraak

Vrije raadpleging

 • maandag 9h00 - 10h00 18h00 - 19h00
 • dinsdag 18h00 - 19h00
 • woensdag 9h00 - 10h00
 • donderdag 18h00 - 19h00
 • vrijdag 9h00 - 10h00 18h00 - 19h00

Noodnummer(s)

Dr. Lastname Firstname photo

CENTRAAL TELEFOONNUMMER

Dit telefoonnummer kan steeds gebeld worden. In het weekend en feestdagen wordt dit nummer doorgeschakeld naar de dierenarts van wacht.

Artikels

Bekijk alle artikels Section photo

Over gezondheid

Section photo

Over baasje

Section photo

Ontdekken

Section photo

Mijn APP